Grote stal, geen megastal

ARKEY A0: 1202 VEESTALLING FOPMA BRITSWERD.LIB PLOTTEKENINGEN UIDe afgelopen tijd krijg ik veel vragen over de nieuw te bouwen stal. Eén van de vragen is of het dan een megastal wordt. De definitie van megastal is nogal vaag en discutabel maar onze stal wordt geen megastal. Stallen worden niet alleen groter omdat er meer koeien worden gemolken maar ook omdat de koeien meer ruimte krijgen. Zo krijgt onze stal bijvoorbeeld een speciale ruimte waar koeien alle rust en ruimte hebben om te kunnen afkalven. Daarnaast zijn de paden waar de koeien lopen breder en de ligboxen voldoen aan de moderne ruimere maten. Niet alleen ruimte is belangrijk voor de koeien maar ook frisse lucht. Om deze reden komen er bijna geen muren in de stal maar grote openingen met gordijnen voor de perioden waarin het regent of erg hard waait. Naast frisse lucht komt er veel daglicht door deze openingen. Om nog meer daglicht in de stal te krijgen komt er een grote lichtdoorlatende nok in de stal. Al met al een stal met veel daglicht, frisse lucht en ruimte voor de koeien.