Cursusaanbod FarmWalk

Ook in 2017 ben ik weer van start met een studiegroep ‘FarmWalk’. FarmWalk is een tool voor dagelijks management van grasland en beweiding met als basis een wekelijkse ronde door het eigen gras. Het is één van de activiteiten van Stichting Weidegang waarbij ik gecertificeerd WeideCoach ben. Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van Stichting Weidegang, www.stichtingweidegang.nl.

Tijdens de studiegroep FarmWalk komt u 5 keer bijeen op steeds een ander bedrijf van één van de deelnemers. Iedere bijeenkomst bestaat deels uit theorie waarin u leert over vakmanschap, gras en beweiden maar u maakt ook iedere bijeenkomst (in alle stadia van het graasseizoen) een ronde door de weide. De basis van goed graslandmanagement is kijken, meten, beslissen en doen. Als WeideCoach voorzie ik u van tips, aandachts- en beslispunten waarmee u meer uit uw grasland haalt, uw werkplezier verhoogd, u tevreden koeien heeft en een hogere opbrengst. Naast praktische hulpmiddelen zoals de graslandgebruikskalender, graslandhoogtemeter, en een bemestings- en beweidingsplan gebruiken we de schop, boor, handen, ogen en neus. Een leerzaam programma waarin uw graslandmanagement optimaliseert.

Deelname bedraagt € 250,- per jaar. Als u voor het eerst meedoet krijgt u 50% korting en betaald u € 125,-. Opgeven kan rechtstreeks bij mij (neem HIER contact op) of via Stichting Weidegang, www.stichtingweidegang.nl, u kunt hier uw voorkeur voor een WeideCoach aangeven. Wie weet tot ziens bij FarmWalk 2016!