DSC_0159-4Mijn naam is Jehannes Fopma. Begin 2014 ben ik het adviesbureau JFopma advies gestart. Voor de start als onafhankelijk rundveespecialist ben ik zeven jaar werkzaam geweest als vertegenwoordiger bij één van de grote mengvoerfabrikanten in Nederland. Ik wil de melkveehouderij graag van onafhankelijk advies voorzien en heb de keuze gemaakt om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Mijn kennis richt zich vooral op het dagelijks management van de melkveehouder. Gespecialiseerd op het gebied van voeding, graslandgebruik, mest en robotmelken ben ik u graag van dienst.

Mijn visie op de moderne melkveevoeding is dat de rantsoenen transparant en begrijpbaar moeten zijn zodat men weet wat er in het voer zit en wat men er voor betaald. Dit is mogelijk door het advies en het product van elkaar los te koppelen.

Naast adviseur ben ik zelf ook melkveehouder. Mijn eigen bedrijf gebruik ik dan ook met regelmaat als proefbedrijf. In 2014 wordt er een nieuwe stal gebouwd. De bouw van de stal is HIER te volgen.