Graslandverzorging

DSC_0135Het grasland heeft het zwaar te verduren gehad dit jaar. Door een dikke eerste snede en vervolgens een lange periode droog weer, is de zode open. Het gevaar van een open zode is dat onkruiden en slechte grassen de kans krijgen zich te vestigen. Hierdoor heeft uw grasland al snel een groot verlies in opbrengst en uw ruwvoer voorraad komt in gevaar. Wij komen met een oplossing op maat om uw weilanden weer in vorm te krijgen.

Hoe ziet uw grasland eruit?
Beoordeel het grasland op slechte grassen en onkruiden. Kijk daarnaast of er veel open plekken tussen het gras zitten en of de ontwatering nog voldoet. Hieronder noemen wij de stappen die u kunt ondernemen na het beoordelen van uw grasland. Voor advies bij het maken van de juiste keuze en een graslandbeoordeling kunt u altijd contact met mij opnemen.

Stappen ondernemen

 Niets doen
Het perceel staat er mooi bij en bevat voldoende goede grassen.
 Onkruid bestrijding handmatig
Er staat af en toe onkruid. Regelmatig een rondje met een rugspuit volstaat.
 Onkruid bestrijding volvelds
Er staat te veel onkruid om met de rugspuit weg te werken. Een volvelds bespuiting is noodzakelijk.
 Doorzaaien
Het perceel heeft veel open plekken. Dit kan voorkomen na de bespuiting, of er zitten veel slechte grassen in. Deze grassen kun je met een wied-eg verwijderen. Na het wieden wordt gras of klaver ingezaaid en aangerold.
 Doodspuiten
Er staat veel kweek in het perceel. Doodspuiten en herinzaaien is de beste oplossing.

Ook voor de keuze van graszaad kunt u bij ons terecht!

Staat uw grasland er niet mooi bij, neem dan eens contact op over de mogelijkheden. Wij voorzien u van een goed advies en daarbij kunnen wij de bespuiting volvelds zelf voor u uitvoeren. Ook beschikken wij sinds kort over een 4-in-1 doorzaaimachine en een quad met motorspuit welke wij zowel als loonwerk als te huur aanbieden.