Melkstal of melkrobot

full merl overall vinZoals in een eerder stukje aangegeven gaan wij melken met een melkrobot. Er zitten veel voor en nadelen aan dit melksysteem ten opzichte van traditioneel melken in een melkstal. Door de komst van het automatisch melksysteem hoeft een boer niet meer zelf te melken of bespaard hij op een melker. De dagelijkse controle van de koeien wat traditioneel tijdens het melken gebeurd moet natuurlijk wel gebeuren. De robot helpt hier bij door handige gegevens bij te houden over de koe. Nog een voordeel van robotmelken is dat de koeien vaker gemolken worden wat positief is voor de melkproductie. Nadelen zijn dat een robot vrij duur is in aanschaf en onderhoud. Daarnaast is het beweiden van de koeien met een melkrobot moeilijker dan wanneer er met een melkstal wordt gemolken. Hoe wij toch robotmelken en weidegang gaan combineren lees je in het volgende bericht.

Klik HIER voor het bericht ‘Robotmelken en weidegang’.