Nieuw: H2S detector

bwclipEr gebeuren jaarlijks ongevallen met gevaarlijke mestgassen. De gassen bestaan uit een mengsel van onder andere ammoniak, methaan, blauwzuurgas, kooldioxide en waterstofsulfide. Waterstofsulfide ofwel H2S is het gevaarlijkste gas en veelal de oorzaak van dodelijke ongevallen met dieren maar soms ook mensen. Dit gas neemt snel op in het lichaam en is bij kleine hoeveelheden al fataal.

Vooral bij de moderne emissiearme stallen concentreren de gassen zich onder de vloer. Naar verwachting zal het aantal ongevallen de komende jaren dan ook stijgen. H2S komt vaak vrij bij het mixen van de mest of bij onderhoud aan silo’s en opslagen. Bij onderhoud dient u altijd een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen welke met adembescherming zal werken. Tijdens het mixen dient de stal altijd goed geventileerd te worden.

Sinds kort is er een H2S detector op de markt welke eenvoudig gedragen kan worden tijdens het mixen. Deze detector zal u alarmeren wanneer de grenswaarde van 1,6 ppm gemeten wordt. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld  doet hij voortdurend z’n werk. U hoeft niet te kalibreren, geen sensor te vervangen of batterij op te laden of vervangen. Dat betekent grote betrouwbaarheid en geen uitvaltijd.

De H2S detector heeft een levensduur van twee jaar. Wanneer u de detector een periode niet gebruikt kun u deze in de slaapstandhoes plaatsen waarmee u de levensduur tot een maximum van 3 jaar verlengt.

Kenmerken van de H2S detector:

  • Onderhoudsvrij: sensor of batterij hoeven niet vervangen te worden
  • Compact, licht ontwerp met bediening via één knop
  • Ontworpen voor verschillende zware omstandigheden en extreme temperaturen
  • Slaapstandmodus met hoes
  • Automatische zelftest van batterij, sensor en elektronica
  • Duidelijk knipperend licht dat tegelijkertijd waarschuwt door middel van een hoorbaar en trillend alarm
  • Automatische opslag van de 35 meest recente gasproblemen en functietestresultaten
  • Betaalbaar en lage gebruikskosten

DSC_2783

Sinds kort kunnen wij de H2S detector aanbieden voor € 155,-. De apart verkrijgbare slaapstandhoes bedraagt € 22,-. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Tijdens onze open dag (02-05-2015) kunt u de H2S detector ook komen bekijken.