Diepstrooisel boxen

DSC_2803De nieuwe stal is bijna af en de koeien lopen al een tijdje binnen. Eerder dit jaar hebben we een stukje over mestrecycling geschreven. Op dit moment zien we de koeien duidelijk genieten van de diepstrooisel boxen gevuld met de gerecyclede mest. Na het weideseizoen waren de putten leeg en bij de start hadden we dus nog geen mest om te scheiden. We hebben de boxen gevuld met een mengsel van versnipperd stro, water en een speciaal soort kalk. Inmiddels zit er voldoende mest in de putten en hebben we een mobiele mestscheider gebruikt om de vezels en de dunne fractie van elkaar te scheiden. We gebruiken een mini shovel met instrooibak om de boxen bij te vullen. Deze shovel word op dit moment ook nog gebruikt om de vloeren schoon te schuiven omdat de speciaal ontworpen mestschuif helaas nog niet geleverd is.