Onafhankelijke voerproef

Derde voersoort melkrobotSinds kort hebben wij een derde voersoort op de melkrobots waarmee we onze koeien een kleine hoeveelheid van een voederadditief kunnen voeren. Het is nu dan ook mogelijk om onafhankelijke voerproeven te doen op ons bedrijf. Op dit moment loopt de eerste proef welke een half jaar duurt. De helft van de koeien krijgt een aantal gram van een voederadditief en de andere helft krijgt dit niet. Na een half jaar kunnen we aan de hand van melkproductie registratie (MPR) en cijfers uit de robot aantonen of er een relatie is tussen het voeren van het product en de gezondheid/productie van het dier. Denk bij voederadditieven aan mineralen, gisten, plantextracten of vitaminen. De producten die we testen zijn goedgekeurde voedermiddelen en leveren geen gevaar voor onze dieren.