Weideseizoen 2015

Weidecoach Jehannes Fopma

Dit was het dan, het weideseizoen zit erop. Op een aantal pinken na staan de meeste koeien nu toch echt op stal. Samen met veehouders heb ik terug gekeken op een mooi seizoen. Door het begeleiden van twee FarmWalk groepen en de deelname aan het grasmeetnetwerk heb ik dit jaar veel ervaring opgedaan in beweiden. Op ons eigen bedrijf hebben we erg veel geleerd over weidegang in combinatie met robotmelken. De grote les dit jaar is: kies een beweidingsysteem dat bij je past en hou dit consequent vol. Je maakt het jezelf en de koeien gemakkelijk en beweiden wordt nog leuker!  Tijd om lang stil te staan bij seizoen 2015 is er niet. Het komende weideseizoen begint sneller dan je denkt. Wil je volgend jaar deelnemen aan een FarmWalk studiegroep of wil je meer weten over robotmelken en beweiden, neem dan contact op!

Grasland Gebruikskalender JFopma advies

Voorbeeld van een grasland gebruikskalender voor 2016.